celkem inzerátů: 10 443  |  inzerce za 24 hodin: 789

Vyhledávání:

  inzerce i-Bazar.cz » Dům, zahrada, bydlení » Zahrada » Rostliny » Semena » Palma Copernicia fallaensis - naklíčená semena 

Palma Copernicia fallaensis - naklíčená semena

Tento inzerát byl již vymazán, již nění aktuální. Podobné inzeráty naleznete v kategorii Semena.

Palma Copernicia fallaensis - naklíčená semena

Číslo inzerátu: 3153154
inzerát vložen: 14.5. 2019 12:11
Copernicia fallaensis je nádherná, snad dokonce možná nejkrásnější palma z rodu Copernicia, pocházející z Kuby. Je kriticky ohrožená a zbývá přibližně 100 volně rostoucích rostlin v jílovitých půdách, v savanách, v blízkosti města Falla (odtud název Fallaensis) na úrovni moře. Tato palma je jednodomá rostlina s jedním masivním, hladkým, světle šedým kmenem, který je nejsilnější u středu. Její výška může dosahovat až 20 m, s průměrem 80 - 90 cm. Listy v obrovské zaoblené koruně jsou vějířovité, dlouhé asi 2 m a rovnoměrně rozdělené do cca 120 částí, s hastulou až 8,5 cm dlouhou. Při pohledu na jasnou oblohu se jedná o fascinující a nevšední vzor. Barva listové čepele je voskově modrozelená, plochá listová stopka může být téměř bílá. Řapíky dlouhé až 1,6 m, jsou na okrajích opatřeny trny. Květenství vyrůstají z listové růžice a jsou dlouhé až 3,5 m, hodně rozvětvené a nesoucí bělavé oboupohlavní květy. Plody jsou kulovité, načernalé, asi 2,2 cm dlouhé, o průměru 1,8 cm a obsahují pouze jedno semeno.
Balení obsahuje 1 naklíčené semeno za 300 kč.
Semena – neoseeds

Úvodní strana | Přidat inzerát | Podmínky inzerce | Kontakt | Nápověda
Jakékoliv kopírování a jiné využívání obsahu i-Bazar.cz bez písemného souhlasu i-Bazar.cz je zakázáno. Provozovatel nenese zodpovědnost za obsah uveřejňovaných inzerátů. (ID 291)
© 2005 - 2024 i-Bazar.cz | 0.01