celkem inzerátů: 10 520  |  inzerce za 24 hodin: 348

Vyhledávání:

  inzerce i-Bazar.cz » Dům, zahrada, bydlení » Zahrada » Rostliny » Semena » Čekanka Di Bruxelles -semena 

Čekanka Di Bruxelles -semena

Tento inzerát byl již vymazán, již nění aktuální. Podobné inzeráty naleznete v kategorii Semena.

Čekanka Di Bruxelles -semena

Číslo inzerátu: 3182289
inzerát vložen: 7.5. 2020 11:39
Nabízíme k prodji semena Čekanka di Bruxelles:
 Čekanka salátová Di Bruxelles (Cichorium intybus) je odrůda určená k rychlení puků. Řadíme ji mezi listovou zeleninu, je to dvouletá rostlina, ale pěstuje se jako jednoletá, kdy první rok vypěstujeme kořeny, které sklízíme na podzim. Původem je pravděpodobně ze Středozemí. Čekanka je bohatá na hořčiny, vitamíny A, B, a C. Z minerálních látek obsahuje železo, hořčík, vápník, dále vlákninu a kyselinu listovou. Působí příznivě na zažívací trakt, zlepšuje tvorbu krve a trávení (povzbuzuje chuť k jídlu), povzbuzuje vylučování žluče a tím pomáhá k očistě jater, působí močopudně a mírně projímavě. Čekanka salátová tvoří vřetenovité puky, užitnou částí je vybělený puk, tj. hlávka bez chlorofylu, který je velmi jemný a chuťově příjemně nahořklý, puky mají obvykle barvu bílou, žlutou ale i růžovou. Vegetační doba cca 130 - 140 dnů od výsadby. Je vhodná do čerstvých zeleninových salátů. Puky je možné dále smažit, dusit a zapékat.
Tato odrůda je pro rychlení puků od prosince do února. Puky jsou bílé, kompaktní, pevně uzavřené.Balení obsahuje 50 semen za 15,- Kč.
Semena - neoseeds

Úvodní strana | Přidat inzerát | Podmínky inzerce | Kontakt | Nápověda
Jakékoliv kopírování a jiné využívání obsahu i-Bazar.cz bez písemného souhlasu i-Bazar.cz je zakázáno. Provozovatel nenese zodpovědnost za obsah uveřejňovaných inzerátů. (ID 291)
© 2005 - 2024 i-Bazar.cz | 0.01