celkem inzerátů: 10 409  |  inzerce za 24 hodin: 119

Vyhledávání:

  inzerce i-Bazar.cz » Knihy, učebnice » Romány » Snoubenci - Alessandro Manzoni 

Snoubenci - Alessandro Manzoni

Tento inzerát byl již vymazán, již nění aktuální. Podobné inzeráty naleznete v kategorii Romány.

Snoubenci - Alessandro Manzoni

Číslo inzerátu: 3048983
inzerát vložen: 18.5. 2019 22:33
Vydal Odeon, 1985, 405 stran, vázaná, papírový přebal.
Příběh lásky Renza a Lucie, jejichž tužbám a snům se postaví do cesty panská zvůle, je prostý, avšak kolem základní zápletky se rozvíjí další epizody a dobrodružství. Vylíčení mnoha dobrodružných příběhů, jež prožije dvojice milenců, dalo autorovi příležitost zobrazit všechny společenské vrstvy od prostého tkalcovského dělníka Renza přes zbabělého faráře Abbondia až po zpupného šlechtice Rodriga, který je schopen každého zločinu, aby dosáhl svého chvilkového rozmaru. Manzoni na podkladě dobových dokumentů podrobně vykreslil, jak zhoubný byl v Itálii vliv tzv. brávů, ozbrojených žoldnéřů ve službách jednotlivých feudálů, a sugestivně popsal hrůzy morové epidemie, zavlečené do Milána císařskými vojsky Valdštejnovými.
Samotná kniha je prakticky bez vady, papírový přebal je opotřebovaný.
Zašlu na dobírku (poštovné 109 Kč) nebo po domluvě do 100 km od Ústí nad Labem dovezu (cena za dovezení by se rovnala ceně mé zpáteční jízdenky, tj. podle vzdálenosti, např. Praha - 100 km - 53 Kč).

Úvodní strana | Přidat inzerát | Podmínky inzerce | Kontakt | Nápověda
Jakékoliv kopírování a jiné využívání obsahu i-Bazar.cz bez písemného souhlasu i-Bazar.cz je zakázáno. Provozovatel nenese zodpovědnost za obsah uveřejňovaných inzerátů. (ID 7226)
© 2005 - 2024 i-Bazar.cz | 0.01