celkem inzerátů: 10 440  |  inzerce za 24 hodin: 604

Vyhledávání:

Tento inzerát byl již vymazán, již nění aktuální. Podobné inzeráty naleznete v kategorii Příslušenství.

Rekuperační výměník pro získávání tepla z odpadních vod

Číslo inzerátu: 3142055
inzerát vložen: 23.1. 2019 08:31
Zařízení pro získávání tepla z odpadních vod rodinných domů.Umožňuje velmi jednoduchým způsobem využít teplo z odpadní vody, které by jinak zůstalo bez užitku a odteklo by kanalizačním potrubím společně s odpadní vodou.
Principem je přestup tepla stěnou odpadní trubky do vinutého potrubí, kterým protéká studená přívodní voda do směšovací baterie.Tato voda je odpadním teplem předehřívána a na směšovací baterii je pak nastaveno nižší množství teplé vody z ohřívače.Tím je dosahována úspora ve výši 20-30%.
Výměník pracuje v režimu tzv.přímého předehřevu.Je funkční pouze v případě, že je puštěna teplá voda z baterie a do odpadního potrubí tato voda protéká.Příkladem je sprchování ve vaně či sprchovém koutu, mytí v umyvadle nebo mytí nádobí pod tekoucí vodou.
Výměník je bezúdržbový.Odpadová trubka neobsahuje žádné hrany a nedochází tak k usazování nečistot nebo vlasů.Díky ovinutí trubkou neklesá účinnost ani při zanášení dna trubky nečistotami.
Jeden z mála výměníků, vhodných k využití v kuchyni.Výměník je funkční ve svislé i vodorovné poloze.Je možné spojování více výměníků pro případ použití v centrální rekuperaci tepla.
Díky použitým materiálům je životnost 50 i více let.
Pro zvýšení účinnosti rekuperátoru je použito více větví měděných trubek slabšího průměru.
Podrobné info na webu.Cena vč.DPH.

Úvodní strana | Přidat inzerát | Podmínky inzerce | Kontakt | Nápověda
Jakékoliv kopírování a jiné využívání obsahu i-Bazar.cz bez písemného souhlasu i-Bazar.cz je zakázáno. Provozovatel nenese zodpovědnost za obsah uveřejňovaných inzerátů. (ID 95)
© 2005 - 2024 i-Bazar.cz | 0.01